Javascript must be enabled for the correct page display

Labonovum Hem-Col lithium heparinebuis: stabiliteit van analieten in bloed en vergelijkbaarheid met reguliere lithium heparinebuis

Dijkstra, Evelien (2020) Labonovum Hem-Col lithium heparinebuis: stabiliteit van analieten in bloed en vergelijkbaarheid met reguliere lithium heparinebuis. Bachelor's Project, Pharmacy.

[img]
Preview
Text
Bachelorproject Evelien Dijkstra S2644738.pdf

Download (1MB) | Preview
[img] Text
toestemming.pdf
Restricted to Registered users only

Download (144kB)

Abstract

Introductie: Naar aanleiding van een literatuuronderzoek en de claim van de fabrikant Labonovum is er in dit onderzoek gekeken naar de stabiliteit van analieten in een Hem-Col lithium heparinebuis en de vergelijkbaarheid van de Hem-Col lithium heparinebuis en de reguliere lithium heparinebuis. Methode: Bij 6 vrijwilligers is bloed afgenomen, vervolgens is er voor de reguliere lithium heparinebuis een nulmeting uitgevoerd en voor de Hem-Col lithium heparinebuizen zijn metingen uitgevoerd op t = 0, 24, 48 en 72 uur. Voor de vergelijkbaarheid is de Passing Bablok regressie methode gebruikt en de percentiele afwijking ten opzichte van de CVi is beoordeeld. Voor de stabiliteit is gekeken naar de snelheid van verandering in uren. De percentiele afwijking is ook voor aminozuuranalyse gebruikt. Conclusie: ALAT, CKMBm, CRP, HDL-cholesterol, LDL-cholesterol, lipase, NT-pro-BNP, triglyceride, ureum en FT3 zijn in de Hem-Col lithium heparinebuis vergelijkbaar met de reguliere lithium heparinebuis én zijn stabiel voor 72 uur.

Item Type: Thesis (Bachelor's Project)
Supervisor name: Dijck-Brouwer, D.A.J.
Degree programme: Pharmacy
Thesis type: Bachelor's Project
Language: Dutch
Date Deposited: 25 Feb 2020 13:09
Last Modified: 25 Feb 2020 13:09
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/21594

Actions (login required)

View Item View Item