Javascript must be enabled for the correct page display

‘Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest’ | Wat zijn de gevolgen van de ervaren angst tijdens de uitbraak van het COVID-19-virus?

Beugelaar, Esmee, E (2020) ‘Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest’ | Wat zijn de gevolgen van de ervaren angst tijdens de uitbraak van het COVID-19-virus? Bachelor's Thesis, Biology.

[img]
Preview
Text
bBIO_2020_BeugelaarE.pdf

Download (3MB) | Preview
[img] Text
toestemming.pdf
Restricted to Registered users only

Download (93kB)

Abstract

Het coronavirus genaamd COVID-19 gaat na zijn start in de Chinese stad Wuhan de hele wereld over. Om de verspreiding van dit virus tegen te gaan worden door de overheid diverse regels en maatregelen ingevoerd. Het COVID-19-virus veroorzaakt een ziekte die voornamelijk de risicogroep treft. Behalve de ziekte ontstaat er ook grote angst voor dit virus, welke een behoorlijk negatieve impact lijkt te hebben. De vraag is nu of de angst voor dit virus tot een toename van angststoornissen zal leiden in de samenleving en of de toename in angst nadelige effecten heeft op het lichaam? Op basis van literatuuronderzoek wordt er antwoord gegeven op deze vragen. Uit dit literatuuronderzoek blijkt dat door de uitbraak van COVID-19 de angststoornissen toenemen. Deze zullen niet bij alle personen ontstaan, maar het risico hierop is verhoogd bij mensen met bepaalde persoonlijkheden of mensen die zich in risicovolle bevolkingsgroepen bevinden. Het advies aan de overheid is om deze mentale problemen ook in haar beslissingen mee te nemen. Verder is het van belang om bevolkingsgroepen met een verhoogd risico op angststoornissen meer te gaan monitoren en passende hulpmiddelen te bieden.

Item Type: Thesis (Bachelor's Thesis)
Supervisor name: Scheurink, A.J.W.
Degree programme: Biology
Thesis type: Bachelor's Thesis
Language: Dutch
Date Deposited: 22 Jul 2020 10:03
Last Modified: 22 Jul 2020 10:03
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/22826

Actions (login required)

View Item View Item