Javascript must be enabled for the correct page display

Een landschapsoecologische kartering van het noord-westelijk deel van de peri-urbane zone rondom Ouagadougou, Burkina Faso

Wijk, A. van and Bijkerk, W. (1988) Een landschapsoecologische kartering van het noord-westelijk deel van de peri-urbane zone rondom Ouagadougou, Burkina Faso. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Paginas_van_Biol_Ma_1988_AvanWijk.CV.pdf - Published Version

Download (2MB) | Preview

Abstract

De pen-urbane zone van Ouagadougou (Burkina Faso) kenmerkt zich door een hoge bevolkingsdruk, met als gevolg een hoge exploitatiedruk op de beschikbare landbouwgronden. Marginale gronden worden in gebruik genomen voor akkerbouw en veeteelt, en de braakperiode van de landbouwgronden wordt steeds verder teruggeschroefd zonder dat daar iets tegenover staat. Erosie, uitputting van de bodem en degradatie van de weidegronden zijn het gevolg. Vanuit verschillende ministeries krijgen deze problemen steeds meer aandacht. Het doel van het hier besproken onderzoek was het maken van een landschapsoecologische kaart van het noordelijk deel van de penurbane zone. De kartering geeft een globaal inzicht in de opbouw van het landschap en de huidige situatie m.b.t.landgebruik, vegetatie en erosieverschijnselen. De resultaten kunnen gebruikt worden binnen het oecologie onderwijs aan het ISP. Bovendien vormen de verzamelde gegevens een basis voor een landevaluatie om de erosie en degradatiegevoeligheid van de verschillende landschapseenheden en hun geschiktheid voor bepaalde types van landgebruik aan te geven. De kartering is gebaseerd op de landscape guided survey method. Hierbij is gebruik gemaakt van zwart-wit luchtfoto's met een schaal van ongeveer 1:50.000.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:47
Last Modified: 15 Feb 2018 07:47
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10015

Actions (login required)

View Item View Item