Javascript must be enabled for the correct page display

Bossen en begrazing : een onderzoek naar de invloed van begrazing op de bosstructuur en bosontwikkeling in het New Forest

Drenth, W. and Oosterbaan, M. (1984) Bossen en begrazing : een onderzoek naar de invloed van begrazing op de bosstructuur en bosontwikkeling in het New Forest. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1984_WDrenth.CV.pdf - Published Version

Download (4MB) | Preview

Abstract

Naar aanleiding van de groeiende interesse vanuit het natuurbeheer voor de toepassing van begrazing als vorm van bosbeheer is een onderzoek gedaan in de eeuwenlang begraasde bossen van het New Forest in Zuid-Enge1and. De effecten van tred, vraat en bemesten en urineren zijn onderzocht en de gevolgen van eeuwenlange begrazing voor de boomvorm, soortensamenste11ing (kruiden, struiken, bomen) en verjonging van het bos zijn geanalyseerd. Er is extra aandacht besteed aan de regeneratiemogelijkheden (kiemen, vestigen, opgroeien)van bomen en struwelen in de begraasde bossen van het New Forest, zowel in het verleden als in het heden. Met behulp van de resultaten van dit onderzoek worden de toepassingsmogelijkheden van bosbegrazing in Nederland bezien.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:47
Last Modified: 15 Feb 2018 07:47
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10022

Actions (login required)

View Item View Item