Javascript must be enabled for the correct page display

De verandering in grootteverdelingen van Lychnis flos. cuculi populaties onder invloed van intra- en interspecifieke interferentie

Lindeboom, R. (1985) De verandering in grootteverdelingen van Lychnis flos. cuculi populaties onder invloed van intra- en interspecifieke interferentie. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1985_RLindeboom.CV.pdf - Published Version

Download (717kB) | Preview

Abstract

In een 4-maands onderzoek is gekeken naar de verandering in ongelijkheid (van spruitdrooggewichten) binnen Lychnis flos-cuculi (koekoeksbloem)-populaties o.i.v. intra- en interspecifieke (met Anthoxanthum Odoratum) interferentie. Ook de invloed van een ingreep in ongelijkheid binnen Lychnis-populaties op de totale op brengst van de populatie onder verschillende condities (n.l. intraspecifiek, interspecifieke interferentie en rijke/arme grond) is onderzocht. Uit de proeven die werden uitgevoerd in een kas, bleek dat in zowel de Lychnis- als de Anthoxanthum-monocultures de ongelijkheid in de loop van de tijd (significant) toenam o.i.v. intraspecifieke interferentie op rike grond. Interspecifieke interferentie op rijke grond leidde bij Lychnis tot een hogere ongelijkheid (niet significant), dan bij intraspecifieke interferentie het geval was. De ongelijkheid van Anthoxanthum in monocultuur en mengsel was praktisch gelijk. Het aanbrengen van een grotere inzetongelijkheid in de spruitdrooggewichten van Lychnis leidde tot een geringe (niet significante) toename in de opbrengst van Lychnis in de monocultuur en mengsels (op rijke en arme grond).

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:48
Last Modified: 15 Feb 2018 07:48
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10218

Actions (login required)

View Item View Item