Javascript must be enabled for the correct page display

Genetisch-taxonomische studie ter onderkenning vanhybridisatieverschijnselen binnen het Juncus Articulatus-aggregaat en tussen Carex Nigra en Carex Aquatilis

Dijk, E. (1983) Genetisch-taxonomische studie ter onderkenning vanhybridisatieverschijnselen binnen het Juncus Articulatus-aggregaat en tussen Carex Nigra en Carex Aquatilis. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1983_EDijk.CV.pdf - Published Version

Download (1MB) | Preview

Abstract

Dit is een verslag van een onderzoek dat met onderbrekingen heeft plaatsgevonden van september '81 tot maart '83. Het. behandelt een poging om via elektroforese een manier te vinden om hybriden aan te tonen in twee soortengroepen, die in vegetatieve staat te weinig houvast bieden om eventuele hybriden met zekerheid op grond van morfologische criteria te onderscheiden. Deze hybriden waren : Juncus x surrejanus, de bastaard tussen de veldrus, J.acutiflorus, en de zomprus, J.articulatus en tevens Carex x hybernica, de bastaard tussen noordse zegge, C.aquatilis en gewone zegge, C.nigra. Van beide hybriden bestond het vermoeden, dat ze voorkomen in het stroomdallandschap Drentsche Aa.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:48
Last Modified: 15 Feb 2018 07:48
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10229

Actions (login required)

View Item View Item