Javascript must be enabled for the correct page display

Onderzoek naar de relatie gastheer-Rhinanthus serotinus : mineralen-huishouding en groei van Rhinanthus op bloedingssap van maïs

Boogaart, Paul van den (1974) Onderzoek naar de relatie gastheer-Rhinanthus serotinus : mineralen-huishouding en groei van Rhinanthus op bloedingssap van maïs. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1974_PvandenBoogaart.CV.pdf - Published Version

Download (3MB) | Preview

Abstract

Gekeken is naar de mineralenhuishouding van gehechte en niet-gehechte ratelaars. Voor K, Na en P04 word in bladmateriaal na de hechting een duidelijk hoger gehalte gevonden, zowel per versgewicht als per drooggewicht, dan voor de hechting. Het Mg-gehalte bleef nagenoeg gelijk, terwijl het Ca-gehalte daarentegen na de hechting lager was. De functionele betekenis van deze veranderingen is (nog) niet duidelijk. Vermeldenswaard is wel dat de K/Ca-verhouding in bladmateriaal van gehechte ratelaars 2 á 3x Zo hoog was als in bladmateriaal van niet-gehechte ratelaars. Gekeken is naar het effect van groeistoffen (phytohormonen), zoals deze voorkomen in bloedingssap van maïs, op de groei van de ratelaar in watercultures. Er kon geen positief effect van cytokinine-achtige verbindingen op de groei van de ratelaar worden waargenomen. Ditzelfde gold voor de gibberelline-achtige verbindingen; deze werden echter in combinatie met groeiremstoffen aan de ratelaarplanten gegeven.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:50
Last Modified: 15 Feb 2018 07:50
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10513

Actions (login required)

View Item View Item