Javascript must be enabled for the correct page display

Een poging tot het bepalen van de oorspronkelijke lokatie van de door vervening verdwenen hoogveenmeren Hoetmansmeer en Zwanemeer (Wildervank)

Wlllemse—Uilenreef, G. and K1eijsen, F. and Rozenberg, J. (1978) Een poging tot het bepalen van de oorspronkelijke lokatie van de door vervening verdwenen hoogveenmeren Hoetmansmeer en Zwanemeer (Wildervank). Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1978_GWillemse.CV.pdf - Published Version

Download (2MB) | Preview

Abstract

Dit verslag geeft de resultaten weer van een bodemkundig onderzoek. De opzet hiervan was het bepalen van de oorspronkelijke locaties van twee, door de vervening verdwenen, hoogveenmeren t.w. het Hoetmansmeer en Zwanemeer (Wildervank). Daarbij werd ervan uitgegaan dat bij aantreffen van de zogenoemde meerbodem in het bodemprofiel het bewijs geleverd zou zijn, dat er op die plaats een hoogveenmeer moet zijn geweest, Na de verwerking van de gegevens van het veldwerk moest echter geconcludeerd worden, dat het aantreffen van meerbodem op zichzelf geen voldoende bewijs levert, waardoor niet geheel aan de opzet van dit onderzoek kon worden beantwoord.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:50
Last Modified: 15 Feb 2018 07:50
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10554

Actions (login required)

View Item View Item