Javascript must be enabled for the correct page display

Demografie van Zeekraal en Zilte Schijnspurrie onder waterwild begrazing in de Lauwerszeepolder : een studie naar het lot van de zaden in de 10e winter

Broek, H. van den and Weesjes, G. (1983) Demografie van Zeekraal en Zilte Schijnspurrie onder waterwild begrazing in de Lauwerszeepolder : een studie naar het lot van de zaden in de 10e winter. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1983_HvandenBroek.CV.pdf - Published Version

Download (6MB) | Preview

Abstract

Onderzocht werd het zaadkapitaal van Salicornia brachystachya en Spergularia marina in een relatief hoog gelegen en een relatief laag gelegen gebied op de Schildhoek gedurende de winter van '78/'79. Doel van het onderzoek was een beeld te krijgen van de zaadproductie en de lotgevallen van het zaad tot aan het volgende bloeiseizoen. Na een korte beschrijving van het onderzoeksgebied en de bestudeerde soorten volgt de bespreking van de methode van onderzoek en van de verwerking van de monsters. Vervolgens worden de twee onderzoeksgebieden gekarakteriseerd. Uit onderzoek in het late najaar naar de standing crop en het zaadgehalte van de bodem wordt een schatting gemaakt van de totale zaadproductie van elk van de onderzochte soorten. Door dit gegeven te vergelijken met de hoeveelheid zaad die in de loop der tijd werkelijk in de bodem aanwezig is, wordt een idee verkregen van de mate van vertering en migratie. Van het verloop van de kiemkracht in de tijd wordt een beeld verkregen door kiemproeven met het gevonden zaad in het laboratorium.Door gegevens van exclosures te vergelijken met gegevens van buiten de exclosures wordt een schatting gemaakt van de invloed van vraat op het zaadkapitaal. Op deze wijze werd een beeld verkregen van de gebeurtenissen rond Salicornia- en Spergulariazaad in de winterperiode. Tot slot worden de door ons verkregen resultaten samengevat en vergeleken met gegevens uit andere onderzoeken.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:50
Last Modified: 15 Feb 2018 07:50
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10556

Actions (login required)

View Item View Item