Javascript must be enabled for the correct page display

Onderzoek naar de relatie gastheer-Rhinanthus serotinus : het arginide en PO4-gehalte in de ratelaarspruit, bekeken in de loop van de tijd

Hartingsveld, L.G. van (1975) Onderzoek naar de relatie gastheer-Rhinanthus serotinus : het arginide en PO4-gehalte in de ratelaarspruit, bekeken in de loop van de tijd. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1975_LHartingsveld.CV.pdf - Published Version

Download (1MB) | Preview

Abstract

Uit proeven met de "vaatjesplanten" blijkt dat wanneer de ratelaars P04 gebrek lijden ze een hoger arginine gehalte in de spruit hebben dan wanneer ze geen PO4 gebrek lijden. Een hoog P04 gehalte in de spruit gaat gepaard met een laag arg. gehalte en een laag P04gehalte in de spruit gaat gepaard met een hoog arg. gehalte. Er bestaat dus een negatieve correlatie tussen het arg. en P04 gehalte in de spruit van de "vaatjesplanten". Uit de spruiten van de "vaatjesplanten" blijkt dat de ratelaar een hogere P04concentratie toegediend moet krijgen dan andere planten om tot optimale groei te komen. Uit de resultaten van de potgrondplanten blijkt dat tijdens de hechting zowel het arg. als het P04 gehalte in de ratelaarspruit omhooggaat(mogelijk een positieve correlatie). Na 6 ½ week bestaat er een negatieve correlatie tussen het arg. en P04gehalte in de ratelaarspruit. Het lijkt erop dat na de hechting naast P04 ook arginine via het xyleemsap van de gerst naar de ratelaar getransporteerd wordt. Hierdoor kan niet meer m.b.v. een arg. bepaling nagegaan worden of P04 de beperkende factor voor de groei van de ongehechte ratelaar was.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:50
Last Modified: 15 Feb 2018 07:50
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10561

Actions (login required)

View Item View Item