Javascript must be enabled for the correct page display

Onderzoek naar de effekten van het jaarlijks Noordelijk Pinkster Kamp van scouting Nederland op de bodem en vegetatie van een deel van het militaire oefenterrein kniphorstbosch bij Anloo

Meijer, R.G (1986) Onderzoek naar de effekten van het jaarlijks Noordelijk Pinkster Kamp van scouting Nederland op de bodem en vegetatie van een deel van het militaire oefenterrein kniphorstbosch bij Anloo. Master's Thesis / Essay, Biology.

[img]
Preview
Text
Biol_Ma_1986_RMeijer.CV.pdf - Published Version

Download (1MB) | Preview

Abstract

Dit onderzoek naar de effecten van scouting is opgehangen aan een jaarlijks Pinksterkamp (NPK) voor 2600 deelnemers. De kamporganisatie kampte met een meningsverschil met de terreinbeheerder (het Ministerie van Defensie) over de belasting van het Kniphorstbosch en heeft daarom een vraag gedeponeerd bij de Biologiewinkel van de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderzoek is toegespitst op de vragen: Welke schade richt het kamp aan? Treedt er herstel op? Hoe snel gaat dat herstel? Zijn er adviezen te bedenken en zijn die begrijpelijk te maken? Welke terreindelen zijn het kwetsbaarst? Wat zijn de mogelijkheden van hat terrein in de toekomst wanneer het tot eenheidsoefenterrein (EDT) is ingericht? Hoe is de afweging om tot die inrichting over te gaan tot stand gekomen? Voor het beantwoorden van die vragen is gebruik gemaakt van methoden als: permanente kwadraten, veldinventarisaties, kritische participatie, interviews en literatuurstudie.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Biology
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:50
Last Modified: 15 Feb 2018 07:50
URI: http://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/10572

Actions (login required)

View Item View Item