Javascript must be enabled for the correct page display

De impact van een auditcommissie op de kwaliteit van het sociale aspect van duurzaamheidsverslaggeving-MA 2014-F.Z. Jamai

Jamai, F.Z. (2014) De impact van een auditcommissie op de kwaliteit van het sociale aspect van duurzaamheidsverslaggeving-MA 2014-F.Z. Jamai. Master's Thesis / Essay, Computing Science.

[img]
Preview
Text
De_impact_van_een_auditcommiss_1.pdf - Published Version

Download (536kB) | Preview
[img] Text
toestemming.pdf - Other
Restricted to Backend only

Download (258kB)

Abstract

Ondernemingen publiceren steeds meer duurzaamheidsverslagen in respons op diverse stakeholders. Het sociale aspect van duurzaamheidsverslaggeving blijkt een uitdaging te zijn voor ondernemingen vanwege de kwalitatieve aard en gebrek aan consensus op relevante criteria. Dit onderzoek gebruikt de agency theorie om te toetsen of de kwaliteit van het sociale aspect van duurzaamheidsverslaggeving wordt verbeterd door de karakteristieken van een auditcommissie. De auditcommissie karakteristieken zijn omvang, onafhankelijkheid, aantal bijeenkomsten en diversiteit. De steekproef bestaat uit Europese beursgenoteerde ondernemingen in de bouw, mijnbouw, staal, chemische, olie en gas industrie die vrijwillig een duurzaamheidsverslag publiceren. Voor het meten van de kwaliteit van het sociale aspect is een sociale disclosure index ontworpen op basis van de GRI-richtlijnen G 3.1. De resultaten van deze multivariate analyse tonen aan dat de karakteristieken van de auditcommissie geen significante invloed hebben op de kwaliteit van het sociale aspect van duurzaamheidsverslaggeving.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Computing Science
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:59
Last Modified: 15 Feb 2018 07:59
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/12187

Actions (login required)

View Item View Item