Janssen, Paulien (2018) Kurkuma, vergeet het niet! Bachelor's Thesis, Life Science and Technology.
|
Text
bLST_2018_JanssenPM.pdf Download (561kB) | Preview |
|
Text
toestemming.pdf Restricted to Registered users only Download (114kB) |
Abstract
Kurkuma, beter bekend als de geelwortel, is een kruid dat in de westerse wereld niet erg bekend is, maar het wordt al eeuwen gebruikt in de Chinese en Indiase keuken. Kurkuma staat daar niet alleen bekend om zijn specifieke smaak en fel gele kleur, maar ook om zijn krachtige geneeskundige werking. Het heeft namelijk sterke anti-inflammatoire en anti-oxidante componenten, waardoor kurkuma een genezende werking kan hebben op vele ziektes in het lichaam. Zo blijkt dat kurkuma bescherming kan bieden tegen de neurodegeneratieve ziekte Alzheimer. Er zijn meerdere routes waarmee kurkuma de pathologische mechanismen van Alzheimer kan remmen. De belangrijkste routes komen neer op het remmen van de vorming van amyloid-beta plaques, tau-tangles en ontstekingen in de hersenen.
Item Type: | Thesis (Bachelor's Thesis) |
---|---|
Supervisor name: | Scheurink, A.J.W. |
Degree programme: | Life Science and Technology |
Thesis type: | Bachelor's Thesis |
Language: | Dutch |
Date Deposited: | 17 Jul 2018 |
Last Modified: | 18 Jul 2018 10:31 |
URI: | https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/17916 |
Actions (login required)
View Item |