Javascript must be enabled for the correct page display

Gezamenlijke geboortezorg - evaluatie en monitoring van zorgpaden 'Vroegsignalering zwangere in een kwetsbare situatie' in Friesland

Leemhuis, Mirjam (2022) Gezamenlijke geboortezorg - evaluatie en monitoring van zorgpaden 'Vroegsignalering zwangere in een kwetsbare situatie' in Friesland. Master's Internship Report, Biomedical Sciences.

[img]
Preview
Text
mBMS_2022_LeemhuisM.pdf.pdf

Download (1MB) | Preview
[img] Text
toestemming.pdf
Restricted to Registered users only

Download (143kB)

Abstract

Wat er gebeurt in de perinatale periode, legt de basis voor de gezondheid van de rest van iemands leven. Het is daarom belangrijk om al vroeg de juiste zorg te verlenen. In Friese gemeenten zijn daarvoor zorgpaden in het leven geroepen: afspraken tussen professionals uit het medische en het sociale domein, die ertoe leiden dat kwetsbare zwangeren eerder herkend worden en vroegtijdig ondersteuning kunnen krijgen, ter voorkoming van (grotere) problemen. In mijn onderzoek heb ik onderbouwd waarom de zorgpaden zo belangrijk zijn voor de Friese geboortezorg, maar ook waarom er nog veel verbeterd moet worden. Naast concrete voorstellen voor verbeteringen aan de zorgpaden zelf, heb ik ook (op verzoek van een thematafel binnen de Friese Coalitie Kansrijke Start) voorstellen gedaan voor hoe de zorgpaden gemonitord en geëvalueerd moeten worden om deze steeds beter te laten functioneren. Daarmee draagt dit rapport een steentje bij aan goede gezondheidszorg voor iedere zwangere - en dan vooral diegenen die een extra steuntje in de rug verdienen.

Item Type: Thesis (Master's Internship Report)
Supervisor name: Berger, M.R. and Corpeleijn, E.
Degree programme: Biomedical Sciences
Thesis type: Master's Internship Report
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Jul 2022 14:06
Last Modified: 15 Jul 2022 14:06
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/27563

Actions (login required)

View Item View Item