Javascript must be enabled for the correct page display

CFD-model voor de enzymatische vorming van malto-dextrine in een buisreactor

Boer, B.F.A. de (1995) CFD-model voor de enzymatische vorming van malto-dextrine in een buisreactor. Master's Thesis / Essay, Mathematics.

[img]
Preview
Text
Wis_Drs_1995_FAdeBoer.pdf - Published Version

Download (14MB) | Preview

Abstract

Dit onderzoek heeft als doel het bestuderen van de stroming van vloeibaar aardappelzetmeel onder invloed van een enzymatische reactie. Dit zetmeel is vloeibaar gemaakt door het oplossen ervan in water. De zo verkregen zetmeeloplossing is echter nog één kleverige 'pasta', maar door verhitting hiervan bij een temperatuur van ongeveer BOOG, het zgn . jetcooken, neemt de stroperigheid ervan aanzienlijk af waardoor het voldoende vloeibaar wordt. Aan deze zetmeeloplossing wordt vervolgens een dosis enzymen toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat het zetmeel wordt afgebroken tot het zgn. dextrose, een vorm van suiker. Dit proces vindt plaats in een zgn. buisreaclor, toegankelijk via een nauwe invoerbuis die via een verwijdende conus in deze reactor uitmondt. De diameter van deze reactor is relatief groot, omdat de hierdoor onstane langere verblijf tijd in de reactor het eigenlijke afbraakproces bewerkstelligt.

Item Type: Thesis (Master's Thesis / Essay)
Degree programme: Mathematics
Thesis type: Master's Thesis / Essay
Language: Dutch
Date Deposited: 15 Feb 2018 07:31
Last Modified: 15 Feb 2018 07:31
URI: https://fse.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/9292

Actions (login required)

View Item View Item